בעבר, היו אבקות החלבון דבר ששמור אך ורק למביני דבר, ספורטאים מקצועיים ובודי בילדרים ונדיר היה לראות ספורטאים חובבים או סמי מקצועיים משתמשים בהן. כיום, כל התחום כבר עבר שינוי של ממש, כך שאבקות החלבון קורצות גם לספורטאים חובבים והרבה מאד אנשים בוחרים לנצל את היתרונות הרבים שלהם. בדיוק בגלל ניתן למצוא היום הרבה מאד חברות לייצור אבקות חלבון, מה שבהחלט עשוי להקשות על הבחירה. בגלל שמדובר בתוסף מצוין לספורטאים שעוזר לבנות את השריר ולמקסם את התוצאות של האימון, חבל מאד לוותר עליו רק מהסיבה הזו. על כן, קיבצנו בעבורכם כמה דברים שחשוב מאד לדעת על אבקות חלבון שיוכלו לעזור לכם לפני הקנייה הבאה.
אפשר ללמוד המון על אבקות חלבון ברשת
ראשית כל חשוב לנו להמליץ לכם להתחיל לחפור לעומק ולהכיר את העולם של אבקות החלבון. סקירה של סוגי אבקת חלבון להתאמה אישית תאפשר לכם למצוא את המוצר האידיאלי עבורכם, כזה שגם יתאים לצרכים הספורטיביים שלכם וגם יהיה בתקציב שהגדרתם לעצמכם. התחילו כבר מעכשיו לקרוא ולקבל מידע על אבקות חלבון וכך תוכלו למצוא את הסוג שישרת אתכם בצורה הכי טובה.
מהו בעצם החלבון?
החלבון הוא למעשה רכיב המורכב מ-20 חומצות אמינו שונות להן הגוף זקוק בשביל תפקוד תקין ויעיל. 9 מהחומצות הללו הגוף יודע לייצר לבד, אבל את היתר יש לתת לגוף ממקורות חיצוניים, כלומר מהמזרון שאנו צורכים. החלבון מסווג לפי הכמות, הסדר, הסוג והמבנה של חומצות האמינו שנמצאות בו וכך גם נקבעת איכותי בעצם. חלבון נמצא במאכלים שונים כמו עוף וביצים לדוגמא וגם במוצרי מזון מן הצומח והסיבה שצורכים אותו בתוסף לפעמים, הוא שהרבה ספורטאים מתקשים למצוא את החלבון הספציפי לו הם נדרשים רק ממקורות המזון או שיש צורך בכמות אדירה של מזון מסוג מסוים כדי לתת לגוף מספיק חלבון במסגרת התזונה לפני ואחרי אימון.
כמה חלבון ספורטאים צריכים לצרוך?
ובכן, התשובה לשאלה הזו קשורה למעשה בסוג החלבון שיש לבחור. בגדול, אנו נבחר סוג חלבון המכיל כמות חלבון שמתאימה לאופי האימונים שלנו. מי שלא מתאמן בשביל להעלות את מסת השריר צריך חלבון בכמות של 0.8 גרם על כל קילו ממשקל הגוף. לעומת זאת, מי שמעוניין להגדיל את מסת השריר צריך לצרוך בין 1.3 ל-1.7 גרם של חלבון על כל קילו ממשקל הגוף. המספרים הם כמובן ממוצעים ויש להתאים כמות אישית לכל מתאמן.
מה קורה אם לא צורכים מספיק חלבון?
צריכה לא מספקת של חלבון בלי קשר לאימונים גופניים או לא, עלולה להביא לעייפות גדולה, לנשירת שיער, לירידה משמעותית במסת השריר, לאי סדירות הורמונלית ובעיות נוספות. מי שלא עושה כושר באופן קבוע לרוב מצליח לצרוך כמות חלבונים מספקת לתפקוד תקין של הגוף, אבל כשעושים כושר גופני באופן טבעי מאגר הרכיבים בגוף מדלדל וזה ולכן הצריכה של כמות החלבון הנדרשת היא חשובה ביותר, כאמור, גם אם לא רוצים להעלות את מסת השריר במיוחד. על כן גם ספורטאים חובבים וכאלה שעוסקים בספורט אירובי ולא בבניית שריר בוחרים להיעזר באבקות חלבון.
לסיכום – איך צורכים אבקת חלבון?
הדרך הקלאסית לצרוך אבקת חלבון היא בשייקים, אבל נראה שבשנים האחרונות הרבה מאד אתרי כושר מציעים מתכונים ודרכים מיוחדות לצרוך אבקת חלבון. כך למשל ניתן להכין פנקייקים טעימים ובריאים עם אבקת החלבון ולאכול אחרי האימון. שווה בהחלט להתחיל להתעניין ולאסוף מתכונים שווים ומיוחדים.