ביטוח חיים לספורטאים

אין שאלה שביטוח חיים מאוד חשוב. ביטוח חיים מאפשר לדעת שגם אם הנורא מכל יקרה, לפחות לאנשים היקרים והקרובים תהיה תמיכה כלכלית מהותית. אז כן, לא נעים לחשוב על זה אך כן חשוב לעשות, ואינספור דוגמאות מוכיחות שלחשוב קדימה אף פעם לא מזיק. במקביל, אין שום שאלה שספורטאים יותר נחשפים לסכנות. ספורטאים יותר מאמצים את הגוף ואף נחשפים בתדירות הרבה יותר גדולה למגוון סיכונים, כגון הרמת משקולות, ריצה בכביש, מתיחה של קצה גבול היכולת וכדומה. לאור כל זאת בהחלט ברור שגם ספורטאים זקוקים לביטוח חיים, ואף יש מי שייטען שהם במיוחד צרכים. להלן מספר היבטים בנושא שיעזרו לעשת סדר.

ביטוחים ייעודיים לספורטאים

רבים קראו על אבנר הייזלר בדה מרקר והתרשמו שמדובר באיש עסקים שבקיא בשלל היבטים כלכליים, ואכן גם פה להייזלר יש מה לומר בנושא. כדמות שערה בתחום העסקים והביטוחים, הייזלר מוצא לנכון לציין שכיום ספורטאים רבים מודעים לעובדה שקיימים מגוון ביטוחים ייעודיים לספורטאים. ביטוחים אלו כוללים אשפוז וטיפול רפואי, טיפולי שיניים, אובדן כושר עבודה, כיסוי למקרה נכות, ביטוח צד שלשי וכמובן ביטוח חיים. מכאן שאין חובה לעשות ביטוח חיים באופן פרטני, אלא ניתן לעשות ביטוח תאונות אישיות ייעודי לספורטאים, כזה שבין היתר משלב את הביטוח שעומד על הפרק.

הקשר העקיף של חוק הספורטאים

חשוב לדעת שקיים חוק הספורט. חוק זה נועד לשמור על זכויות הספורטאים ולדאוג לשלומם. החוק מחייב כל ארגון ואגודת ספורט לבטח את הספורטאים בביטוח חובה. אומנם מדובר בביטוח מינימלי, אך במקרה הצורך הוא מעניק סיוע חשוב. עם זאת, החוק אינו מדבר על ביטוח חיים. נתון זה יש לקחת בחשבון, כלומר ספורטאי שמבקש להסתמך על הביטוח מטעם הארגון שבו הוא מתאמן צריך לדעת מה הוא כולל ויותר מכך, מה הוא אינו כולל. מה סביר להניח שהוא אינו כולל? לרוב הוא לא יכלול תאונות שאירעו במסגרת פרטנית, עובדה שמובילה למסקנה הבאה: כל ספורטאי צריך ביטוח תאונות אישיות מטעמו, מבלי להסתמך על גופים חיצוניים.

עבור ספורטאים מתחת לגיל 18

כמו במגוון תחומים נוספים, כך גם פה לאפקט הגיל יש משמעות ישירה. ספורטאים שמתחת לגיל 18 ושלומדים במוסדות חינוכיים, מראש נהנים מביטוח תאונות אישיות. עם זאת, פה ראוי לציין שאם ביטוח תאונות אישיות מטעם מוסד נחשב נחות ביחס לביטוח תאונות פרטי, הרי שביטוח שמיועד לספורטאים שטרם מלאו להם 18 נחשב נחות ביחס לביטוח שניתן מטעם האגודה. עם זאת, הוא כן מכסה מוות כתוצאה מתאונה והוא כן מכסה נכות קבועה או זמנית. במקרה זה יש לדעת שביטוח זה אינו כולל תאונה שנגרמה בעקבות אירוע איבה או מטעם תאונה שנגרמה בעקבות עבודה אישית.

חושבים קדימה נזהרים לאורך הדרך

כפי שמציין אבנר הייזלר בראיון בדה מרקר, תמיד יש להיערך כראוי עבור כל תרחיש ותמיד יש להיות מודעים לשלל האופציות ולפעול בהתאם. מכאן שאם נחזור לשאלה הראשית: האם ספורטאים זקוקים לביטוח חיים, נמצא שהתשובה די אישית, וכמו כל דבר שנוגע לתחום הביטוחים, כך גם פה אנו מבקשים להסביר: בין אם מדובר בביטוח תאונות אישיות ובין אם מדובר בפוליסת ביטוח חיים, תמיד הכרחי לוודא שהפוליסה עונה על שורה של דגשים אישיים. במקרה זה, כיוון שמדובר בפעילות ספורטיבית, יש להתאים את הפוליסה לסוג הפעילות ובהתאם לאחוזי הסיכון שהפעילות כוללת. שנסכם? כיסוי תאונות אישיות עשוי לכלול ביטוח במקרה של מוות, וכל עוד יש משפחה ובעיקר ילדים, רצוי להתייחס לכך בחשיבות.