בעלי מכון כושר? כדי לשפר את חווית המשתמש ולהביא לקוחות חדשים, כדאי שתדעו מה זה CDN ולמה כדאי להטמיע אותו באתר הנחיתה של העסק. מהם השימושים ב-CDN? אילו סוגי CDN קיימים, ומה היתרונות של השימוש בהם? כל התשובות ומידע נוסף במאמר שלפניכם.
מה זה CDN?
CDN (ראשי תיבות של Content Delivery Network), רשתות להעברת תוכן בעברית, הינה רשת של שרת ברחבי העולם, שמטרתה להאיץ אתרים קיימים. לרוב מנגנון CDN יאחסן תמונות וקבצי וידאו של האתר, ולעיתים גם יכיל את קבצי האתר הסטטיים כמו CSS, JavaScript ו-HTML. CDN מתבסס על אופטימיזציה של אתרים, שכן הרשת עובדת בצורה של הגשת התכנים לפי המיקום הגאוגרפי של הגולש.
יתרונות השימוש ב-CDN
שימוש ב-CDN יסייע לכם ולדף הנחיתה של האתר שלכם במגוון דרכים:
- CDN שמתאים לכל ארגון – אם אתם רוצים לפרסם באנרים, פורטלי תוכן, אתרי מדיה, שיתוף תוכן או פעולות עסקיות – CDN יכול לעבוד בשבילכם.
- אמינות גבוהה – האמינות הגבוהה וזמינות השרת מבטיחים את המשכיות השירות כמעט בכל תרחיש, ולא נותנים לתרחישים כמו השבתה זמנית להרתיע את המשתמשים של האתר.
- אבטחה גבוהה – הרשת האיכותית של CDN מונעת קריסות באמצעות יצירת רמת אבטחה נוספת בין התוקף לבין השרת הראשי, כך שתוכלו להיות נגישים תמיד עבור המשתמשים שלכם.
- ביצועים גבוהים – רשת CDN שומרת תמיד על עותק של כל המידע שלכם, וכך חוסכת זמן במספר הבקשות הנדרשות מהשרת המרכזי ומפחיתה את התעבורה בצווארי הבקבוק. המערכת חוסכת במשאבים ומקצרת את זמן התגובה בעזרת הפרדה של התעבורה ובקשות המשתמשים למספר שרתים.
- עלות לפי צורך – אם יש מספר קטן של משתמשים באתר שלכם, ה-CDN יאפשר להם ליהנות מחוויית משתמש נהדרת עם גישה מהירה לתוכן. גם באתרים עם משתמשים רבים ה-CDN מקל על התנועה על ידי השקעה פוחתת בשרתים מרכזיים, תוך שדרוג חוויית המשתמש.
סוגי CDN
ישנם שני סוגים עיקריים ונפוצים לתצורות CDN:
- גישת Pull – כאשר גולש נכנס לאתר ומתבצעות מספר בקשות לקבל את תכני האתר, כמו תמונות וידאו, שירות ה-CDN מושך את התמונות לשרתים שלו, ומשם מגיש את התמונות לגולש בפעם הבאה שהוא יגלוש לאותו העמוד או עמוד אחר אשר כולל את התמונה שנטענה. שיטה זו רלוונטית בעיקר לאתרים שמתעדכנים בתדירות גבוהה.
- גישת Push – כאשר מעלים תמונה לאתר, התמונה נשלחת גם לשירות ה-CDN ומשם היא מופצת לשרתים השונים ברשת. שיטה זו נפוצה בעיקר באתרים שמתעדכנים לעיתים רחוקות.
השימושים ב-CDN
CDN משרת מספר מטרות:
- CDN לתוכן סטטי – ייעול הגישה עבור משתמשים, כאשר התוכן לא משתנה לעיתים קרובות. המשתמשים ייהנו מזמן גישה מהיר ביותר לתוכן באמצעות חיבור לשרת הקרוב ביותר.
- CDN לפורטלים – CDN מעדכן את התוכן המקומי של האתר בכל כמה דקות, כאשר התוכן לא דינמי אך משתנה לעיתים קרובות, כמו קמפיינים זמניים או מאמרים וחדשות המתעדכנים במהלך היום, המאפשרים למשתמשים ליהנות מחוויית גלישה וקריאה ברמה גבוהה.
- CDN עם זיכרון Cache דינמי – בעזרת CDN, התוכן באתר מתעדכן כל מספר שניות לצורך שמירת זיכרון המטמון בזמן שהתוכן משודר או מתעדכן, מה שהופך את הרשת למהירה אפילו במהלך אירועים בלתי צפויים ומבטיח שהלקוחות ימשיכו ליהנות מחוויית משתמש רציפה.
לסיכום
CDN יכול לשפר את חווית המשתמש בדפי הנחיתה ובאתר עצמו באמצעות אחסון קבצי מדיה והאצת העבודה הגלובאלית והשירותים המקומיים. CDN מתאים למגוון תכנים, מבטיח אמינות, אבטחה וביצועים ברמה גבוהה ומותאם לאתרים עם מספר קטן או גדול של משתמשים. שני הסוגים של CDN מותאמים לצרכים שונים, וכן הוא מתאים לתוכן סטטי, לפורטלים ועוד.