מציאת זמן להתאמן תוך כדי טיפול בתינוק שלכן יכול להיות אתגר אמיתי. בין זמני האכלה ללילות ללא שינה, קל לטיפוח העצמי לתפוס את המושב האחורי. מאמר זה יעזור לכם לגלות דרכים מעשיות לשלב פעילות גופנית בשגרה העמוסה שלכן ללא הפרעות. בין אם אתן מתחילות או חובבות כושר, טיפים אלה ינחו אתכן במסע שלכן לבריאות טובה יותר. כך תעשו את זה נכון:

בססו שגרה עקבית

יצירת שגרת פעילות גופנית סדירה חיונית לאימהות מניקות. באמצעות הקצאת זמן ייעודי לפעילות גופנית, אתן יכולות להעדיף את הבריאות והרווחה שלכן. שקלו לקבוע את האימונים שלכן לזמן השינה של תינוקכן או כשיש לכן סיוע מהפרטנר, מבני משפחה או מחברים כדי לטפל בקטנטן שלכן.

בחרו פעילות גופנית מתאימה

בחרו בתרגילים בטוחים וניתנים לניהול לגוף שלכן שאחרי לידה. פעילויות בעלות השפעה נמוכה, כגון הליכה, שחייה, יוגה או רכיבה על אופניים נייחים, הן בחירות מצוינות עבור אימהות מיניקות. תרגילים אלה עוזרים להגביר את קצב הלב, לשרוף קלוריות ולשפר את הכוח והגמישות מבלי להפעיל לחץ מוגזם על המפרקים.

צרו מרחב אימון ביתי

אזור אימון ייעודי בבית יכול לעזור למנוע הפרעות ולהקל על הכנסת פעילות גופנית לשגרת היומיום. פנו חלל קטן בסלון או בחדר השינה שבו תוכלו לעסוק בתרגילי משקל גוף, מתיחות או יוגה. החזיקו אביזרי כושר שמתאימים לכן, כמו מזרן ספורט או יוגה, גומיות התנגדות ומשקולות קטנות בקרבת מקום לנוחות נוספת.

 

 

שתפו את תינוקכן

שילוב התינוק בשגרת הפעילות הגופנית יכול להיות חוויה מהנה ומגבשת. שקלו לקחת את התינוק כשאתן יוצאות לטיולים או מבצעות מטלות בית. אתן יכולות גם למצוא שיעורי התעמלות שתוכננו במיוחד עבור אימהות טריות, שבו אתן יכולות לקיים אינטראקציה עם אימהות מיניקות אחרות ולעסוק בפעילויות המערבות את התינוק שלכן, כגון אימון עגלה או יוגה לתינוקות.

פנו לקבלת תמיכה ממאמן כושר

אם אינכן בטוחות כיצד להתחיל או לשנות את שגרת האימונים שלכן בזמן ההנקה, התייעצו עם מומחה כושר מוסמך עם ניסיון בכושר לאחר לידה. הם יכולים לספק הדרכה אישית ולהמליץ על תרגילים בטוחים ויעילים עבורכן. גמילה מהנקה באופן הדרגתי עשויה להיות נחוצה כדי להבטיח שתוכלי לאזן בין פעילות גופנית להנקה מבלי לסכן את בריאותכן או את רווחת תינוקכן.

טיפים נוספים לפעילות גופנית כאם מיניקה

לסיכום

אימהות מניקות צריכות לזכור שטיפול בעצמן חשוב לא פחות מטיפול בתינוקן. באמצעות שילוב פעילות גופנית בשגרת היומיום שלכן, אתן יכולות לשפר את הרווחה הכללית שלכן ולשמש דוגמה חיובית לקטנטן שלכן. אמצו את הטיפים ממאמר זה, החל מקביעת לוח זמנים עקבי לפעילות גופנית ועד שיתוף התינוק שלכן באימונים. היו סבלניות עם עצמכן, חגגו ניצחונות קטנים ותנו עדיפות לטיפול עצמי. עם מסירות והתמדה, אתן יכולות לחוות את ההנאות של אימהות תוך שמירה על אורח חיים בריא ופעיל.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.